Site icon UFFE STADIL CHRISTOFFERSEN

Udstillinger

Tigertanker

Atelier-Kaiserborgen. Udstilling fra min 75 års fødselsdag.

Udstillinger

CORNER VEST UDSTILLINGER

De to udstillinger, Corner Vest 2023, løber af stablen i uge 44 i Nykøbing Mors Kunstforening og Det Ny Kastet i Thisted med fernisering  27/10 og 28/10 og slutter samtidigt 21/12.

Det Ny Kastet i Thisted.

Jeg deltager i udstillingen Corner Vest
“KOM OG LÆR DIG SELV AT KENDE”

Fernisering den 27. oktober 2023 kl. 16-18

Udstillingsperiode fra den 27. oktober – 21. december 2023
Adresse: Det Gamle Rådhus, Store Torv, 7700 Thisted
NYE Åbningstider:
Torsdag 14.00 – 17.00. Fredag 14.00 – 17.00. Lørdag 11.00 – 13.30

Mine malerier til udstillingen kan ses HER

Corner udstillingen 2023

KOM OG LÆR DIG SELV AT KENDE

“Hunde og Haver, Fugle, Fyrværkeri, Tigre og Tankskibe, Blomstervaser, Biler, Bjerge og Kaffekander, Palmer og Prinsesser, Bakker og Dale, Huse og Havne, Antikke gudinder, Anemoneskove, Alternative Horisonter og Farvede Felter.”

Sådan prøvede Jens Bohr i årets Corner katalog at sammenfatte Corners billedbombardement.
Med sin poetiske opremsning kommer han overraskende tæt på at portrættere, de sidste 91 års mangfoldige udstillingsvirke og derved også årets Corner Vest udstilling på DNK og MK61.

De to udstillinger

Sidste år rundede Kunstnersammenslutningen Corner 90 år. Det blev fejret med Cornerudstilling nummer 90, på Sophienholm i Kgs. Lyngby og som noget nyt, blev hele udstillingen pakket nænsomt ned, og drog mod vest. Cornerudstillingen debuterede nemlig i Jylland, ikke ét sted men hele to steder simultant. DNK og MK61 tog imod samtlige værker fra Sophienholm, solgte som usolgte. Under det nyfundne navn Corner Vest, åbnede vi i Thisted og Nykøbing Mors.

Corners nye samarbejde med DNK og MK61 blev heldigvis ikke en enlig svale. De to udstillinger blev vel modtaget og alle parter er blevet enige om at fortsætte Corner Vest, dog med visse væsentlige ændringer i forhold til sidste års udstilling. Corner Vest er nu en selvstændig udstilling og ikke som sidste år en vandring af Cornerudstillingen fra øst mod vest. Årets Corner Vest vil derfor ikke indeholde solgte værker som sidste år, men være en helt ny udstilling. 

Udstillingerne Corner Vest

Kunstnersammenslutninger udstiller næsten aldrig med samme hold, nogen står over, nogle har travlt med soloudstillinger, og så har vi en tradition for at invitere gæster. 

Corner Vest byder i år på 20 Corner kunstnere og 2 gæster. De fleste var også med på Cornerudstillingen 23 på Gammelgaard i foråret, men der er også nogle der kun er med på Corner Vest

Corner har fået 2 selvstændige ben, den traditionelle Københavner begivenhed og den nye rebel i det nordvestlige Jylland. 

Vi i Corner har kigget på os selv, det vi har været og det vi er idag og fremsagt mantraet ;

Landskab, dyr og menneske

Traditionelt som ind i helvede, men basalt. Der hvor vi var og stadig er, alene med vores venner. På en rund sten, roterende omkring en livgivende ildkugle. Uden specifik identitet, ud over den at kunne genkende os selv.
Kom og se om du kan genkende dig selv i Corners mange spejle.
Claus Handgaard

.


STEINPRENT

Jeg er, af Glostrup Kunstforening, blevet inviteret til Torshavn på Færøerne for at lave fire litografiske tryk.
Værkstedet hedder Steinprent og der arbejdes med genuine sten, da de besidder nogle unikke egenskaber, der gør det til et interessant samtidsmedium til trykning.

Arbejdsprocessen

Når jeg laver stentryk så arbejder jeg altid med et begrænset farvevalg.
Man trykker en farve ad gangen. I dette tilfælde bruge jeg kun de samme 4 farver til de 4 tryk.
Jeg synes derfor at det er bedst at lave nogle gennemarbejdede skitser inden jeg går i gang med selve arbejdet på stenen.
Skitserne kan ses HER

Opholdet
Jeg glæder mig meget. Dels til arbejdet med litografiet og ikke mindst, til at opleve den færøske natur. Jeg kender ikke ret meget til Færøerne, andet end det jeg har set på TV eller på fotos fra bøger og blade. I sin tid var jeg optaget af den store færøske maler Sámal Joensen-Mikines, som var en stor kolorist.

Jeg vil holde mine skitser åbne for farvevalget.
De ydre farveindtryk, i mødet mellem himmel, hav og klipper, vil blive til stor inspiration for mit arbejde. Exit mobile version