MIN PALET

TIGER ATTACK. -2020. 80x130 cm. Tigermaleri af Uffe Christoffersen
TIGER ATTACK. -2020. 80×130 cm.

MIN PALET

Noget af det vigtigste for mit maleri er farven.
Jeg maler med de reneste farver, man kan få. Deri blander jeg et malemiddel på basis af linolie, som det har taget mig år at udvikle og gøre perfekt. Det er blevet en familiehemmelighed.

Jeg tager udgangspunkt i de klassiske farver, som bla. maleren Edvard Weie (1879-1943) brugte:

Cadmium citron gul. Cadmium mellemgul. Cadmium orange. Cadmium rød. Kraplak.
Ultramarin blå.
Cobolt blå. Chromoxidhydrat grøn. Okker naturel.
Rød okker.
Titanhvidt.
Vinstoksort.

Når man bruger de klassiske farver, har hvert farvepigment sin egen iboende mulighed eller karakter. Man kan i farverne finde de egenskaber, der passer til ens eget temperament.

Når man f.eks. maler naturokker ind i hvidt, opstår der en guldklang og en nærværende sanselighed, der kan minde om en tigers pels, når solen skinner på den.
De fleste farver dør en smule ved at færdigblandes på paletten. Det bedste er utvivlsomt at blande dem direkte på lærredet…

FARVEPIGMENT
Når man har sine egne farvepigmenter, er det naturligt at bruge de samme farver, både til akvarel, akryl eller i olie, man skal bare vælge bindemidlet. I akvarel bruger jeg en ikke vandfast lim, som hedder gummiarabicum, til at røre de forskellige farvepigmenter op med.

Farvepigmenter kan også rives i akryl eller i olie, når man skal male på lærred, alt efter det man ønsker. Selv bruger jeg en kombination af de to teknikker, da jeg bruger den lyse akrylmaling i begyndelsen, og derefter slutter jeg af med oliefarven i nogle områder, da det giver en dybere farveklang.

Leave a Reply