Fontaine-de-Vaucluse


Nogen gange opstår der fornyelser fra uventede kilder. Det gælder om at bruge det bedste fra alle tider.

Landsbyen Fontaine-de-Vaucluse ligger ca. 70 km. fra hvor vi bor. Byen ligger lige op til en bjergskrænt der er 230m. høj. Fra bjergets nederste del udspringer en kilde, som fosser ud og danner en flod der går gennem landsbyen. Det er en af de største kilder i verden. Landsbyen er meget berømt og turister fra hele verden besøger kilden. Det har de gjort lige fra Gallo-Romansk tid, hvor kilden blev betragtet som en helligdom, og de besøgende kastede mønter og smykker i vandet, som offergaver til kildens guddom.

Mellem landsbyen og kildens udspring ligger en meget gammel papirmølle, som blev grundlagt i 1337, og som fungerer den dag i dag.  Der køber jeg mit håndgjorte akvarelpapir, som er lavet af hvide bomuldsklude. Vandstrømmen driver møllen og får nogle træmaskiner til at hakke bomuldskludene til en fin masse. Denne “papirmasse” blandes med vand og lægges op på et trådnet. Derefter drypper vandet fra og når det er tørt, har man det fineste akvarelpapir, hvor farven på papiret, ikke ændres igennem tiden,

Nu bliver der også lavet papir til Computer Art, så fremover vil jeg trykke mine tryk på papir der bliver lavet på en papirmølle, hvor fremstillings metoden har været den samme i alle de hundreder af år.

.


.


.


.


.

Leave a Reply