Gående tigre

Gående tigre

Gående tigre

De gående tigre i mine nye malerier kan opfattes som et symbol på livskraft.
Malerierne forestiller forelskede tigre, der går og oplever friheden, for bevægelse er liv. I malerierne har jeg beskrevet de gående tigre med forskellige farveklange der understreger deres gang. Udelukkende malet i lyse okkerfarver.
For mit vedkommende opstår der en følelse af frihed når et maleri lykkes.

Gående tigre
09. Tigre i okkerfarver med i sølv og guldklange – 60×41 cm. 2023 – Akvarel

Tigre i bevægelse

Når man taler om begrebet “bevægelse” i et billede, har det ikke umiddelbart noget at gøre med, om billedet viser et motiv i bevægelse.
Figurer, der er drevet bort fra deres hvilende nulpunkt eller centrum, opleves som værende i bevægelse.
Bevægelse angiver desuden den rejse rundt i billedet, beskueren aktivt foretager med sine øjne mellem billedets forskellige elementer, og som derved bygger en handling op. Den kan vises i tegningen, i kompositionen, i farverne…

Her har tigrene i malerierne hver sin farve.
Ved at give tigrenes ben forskellige farver, opstår der kontraster, der får benene til at skille sig ud fra hinanden. Det er her kontrasten mellem de kolde sølvklange og varme guldklange kommer til udtryk, og danner bevægelsen. Tigeren går.

Gående tigre
09. Tigre i okkerfarver med i sølv og guldklange – 130×97 cm. 2023 – Maleri

Forelskede tigre

I det viste maleri “09. Tiger i okkerfarver med i sølv og guldklange – 130×97 cm. 2023 – Maleri”, ser man et sammenslynget tigerpar på vej ind i et veritabelt klimaks.

Hantigeren, den store til venstre har to lyse bagben der er malet i en sølvklang. Det ene forben er lys okker, mens det andet har en varm okker naturel farve. Dette er tættest på huntigeren og giver et lille puf, mens de går, der bevirker at hun læner sig ind til hannen. Det er tydeligt at mens de går sammen er der en samhørighed mellem dem.
Alle andre er ligegyldige, der eksisterer kun disse to i deres egen verden. Tigrenes glæde viser jeg ved at male billedet i en lysende okker guldklang.
For den stærke gule farve solen har, får det hele til at lyse op, og fremhæver derved lykke.

Gående tigre
09. Tigre i okkerfarver med i sølv og guldklange – Tegning

Læs mere om okker i mit maleri HER

Læs mere om okker på Wikipedia HER

One thought on “Gående tigre

Leave a Reply