Tigerøjne

Tigerøjne

Tigerøjne er fokuserende, skarpe og åbne.
Tigerens øjne ser ikke bare kraftfulde ud, dét er de! Deres skønhed er en POWER.
Tigerens øjne er kraftfulde, transformerende og kan nogle gange opleves som rebelske.

Detalje: Tigerøjne. Hvid – 130×86 cm. 2022 – Maleri
Detalje: Tigerøjne. Rosa – 130×97 cm. 2022 – Maleri
Tigerøjne
Detalje: Tigerøjne. Hvid – 130×86 cm. 2022 – Maleri
Tigerøjne
Detalje: Tigerøjne. Rosa – 130×97 cm. 2022 – Maleri

SER DU EN TIGER I ØJNENE VISER DU DEN, AT DU VED, DEN ER DER.

Tigre venter til det er mørkt med at jage. På grund af en nethindetilpasning, der reflekterer lys tilbage til nethinden, er nattesynet for tigre seks gange bedre end hos mennesker. Det giver dem mulighed for at opdage byttets bevægelse i mørke.
De fleste tigre har gule øjne. Pupillen er rund, når den er fuldt udspilet, men kan trække sig sammen til en smal, vertikal spalte som hos en kat.
Den funktion gør denne type pupil særlig effektiv for rovdyr, der jager bevægeligt bytte. Det er fordi den styrker øjets fokus og ignorerer distraheringer fra siderne. Desuden forbedrer det dyrets evne til at se og bedømme afstande præcist uden at dyret behøver bevæge hovedet, og dermed risikere at afsløre sig selv over for byttet.

Tigerøjne

Vi mennesker kommunikerer mere med øjnene end med nogen anden del af kroppen. Det er ikke uden grund at man har kaldt øjnene for sjælens spejl. Vi bruger øjnene til at udtrykke mange forskellige følelser, og når mennesker flirter, er øjenkontakten en vigtig bestanddel af dette. 
Om tigre flirter ved hjælp af øjnene er uvist, men det er sikkert at de bruger øjnene på flere måder, end kun til at se med. Dyrs øjne kan være meget udtryksfulde. Tænk på et par lysende tigerøjne om natten. 

Tigerøjne
Tigerøjne. Rosa – 130×97 cm. 2022 – Maleri
Tigerøjne
Tigerøjne. Hvid – 130×86 cm. 2022 – Maleri

Den hvide tiger er en sjælden variant af den indiske bengalske tiger. Den har mørke eller rødbrune striber på hvid pels, blå øjne og rosa snude…..læs mere

Se flere malerier fra serien TIGERØJNE her

Planteædende dyr

Vandrette pupiller ses typisk hos planteædende dyr.
De vandrette pupiller giver andre fordele: De gør det muligt for græssende dyr at se ud af øjenkrogen. Dermed bliver de i stand til at spejde til begge sider og holde øje med, om et rovdyr nærmer sig og kan bringe deres liv i fare.

Leave a Reply